31 Ağustos 2012 Cuma

HER PAZAR BULUŞALIM!...

Parkımız için! daha çok yeşil alan için! HER PAZAR SAAT 15:00′DA BULUŞUYORUZ!


Her Pazar enerjisiyle bize umut veren komşumuz Cathryn Hoard 'ın hazırladığı afiş. 

Muhtemelen bir çoğumuz evlerimize gelen yazı ile 42bin m² olan Birlik Parkı’mızın konut+ticaret alanına dönüştürüleceğini öğrendik. Birlik Parkı sadece yakın mahallelerin sakinleri tarafından kullanılan bir alan değil, daha uzak çevrelerden de insanların kullandığı bir yeşil alan.
Ocak ayından itibaren de “Parkımız Yıkılmasın” diyerek Pazar günleri saat 15:00′da buluşmaya başladık.
Parkla ilgili alınan bu karara herkesin hayret ettiği ve üzüldüğü bir gerçektir. 
Ancak bilgilerin çok kaynaklı olması hem bizim hem de bize destek veren komşularımızın konuyla ilgili bilgi edinme noktasında tereddütler yaşanmasına neden oldu, ancak güncel bilgiler,  her pazar günü yapmakta olduğumuz BİRLİK PARKI' ndaki toplantılarımızda, tarafımızdan sürekli olarak komşularımıza  duyurulmaya devam edilmektedir.
Bu yüzden en kısa sürede bir web sitesi yapma zorunluluğu hissettik ve
 "100. YIL BİRLİK PARKI PLATFORMU" adıyla bu blogu açtık.
Amacımız; parkla ilgili bilgileri, fikirleri, düşünceleri değerlendirerek komşularımızla beraber uygulama aşamasına getirmek ve ilgili olan özel ve kamu  nezdinde girişimlerinde bulunmaktır.
Birlik Parkı davasında bize destek vermek isteyen STK ve diğer kuruluşlar ile ve tek tek insanlarla iletişim içinde bulunmak ve beraber davranabilmektir.
Gayretlerimiz sonucunda parkımızın daha da ağaçlandırılarak, yeşillendirilerek yerinde duracağını görmek istiyoruz. Şehir merkezlerinde daha çok yeşil alana ihtiyacımız var. Daha fazla AVM ye veya konutlara ihtiyacımız yok. Nefes alabileceğimiz, günün ve haftanın yorgunluk ve stresini gidereceğimiz,  AVM ler dışında vakit geçirebilecegimiz yerlerin olması şehir planlama esaslarındandır.
Sizleri de aramızda görmek istiyoruz. BİRLİK PARKI için, daha çok yeşil alan için her pazar saat 15:00′da buluşuyoruz.

ÇOCUKLAR NEREDE OYNAYACAKLAR

100.YIL BİRLİK PARKI PLATFORMU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder